2021-12-07 08:21:18• hírek • Bede Emőke

Hatékonyabb munkavégzésre kérte a határvédelmi szerveket Szatmár megye prefektusa

Alfatter Tamás prefektus hétfőn két szakmai megbeszélést is tartott: míg az elsőn a saját kabinetjével egyeztetett a kormánymegbízott, a másodikon a belügyminisztériumi szervek és a közegészségügyi igazgatóság vezetőinek kellett megjelenniük – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Az első találkozón a gyűlés résztvevői arról egyeztettek, hogy a prefektusi hivatal két közszolgálata, azaz az útlevélosztály és a jogosítvány- és gépjárműnyilvántartó közszolgálat miként készül a következő, igencsak forgalmasnak ígérkező időszakra, melyet csak tovább bonyolít a szem előtt tartandó egészségügyi előírások sora. Emellett szóba került a prefektusi hivatal egyre közeledő költözése is, mely olyan plusz teendőkkel jár, mint pl. az intézmény dokumentumainak archiválása vagy épp az adatbázisok biztonságáról való gondoskodás.


A második gyűlésen a rendvédelmi szervek és a közegészségügyi igazgatóság vezetői vettek részt. Mint elhangzott, az elmúlt időszakban megnőtt a nyomás a Szatmár megyei határátkelőkön, épp ezért Altfatter Tamás prefektus arra kérte a hatóságokat, hogy biztosítsák a szükséges személyzetet ahhoz, hogy mind a kilépő-, mind a belépő oldalon meg lehessen nyitni az összes sávot. Az intézmény közleménye szerint egyébként az elmúlt időszakban tapasztaltható megnövekedett várakozási idő annak köszönhető, hogy a határátlépők egy része még oltatlan, és több olyan ország is vörös besorolást kapott, ahonnan sok romániai tér haza ezekben a napokban, e kettő együttesen pedig megbonyolítja a határátlépési formalitásokat.


A határrendészet mindezeken túl a megbeszélésen arról is beszámolt, hogy ismét elindították a rendőrség robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztállyal közös akciót, mely során az illegális pirotechnikai szállítmányokra vadásznak, a katasztrófavédelem pedig arról tájékoztatta a kormánymegbízottat, hogy az elmúlt napokban a tanfelügyelőség számára leszállították az iskolások teszteléséhez szükséges, közel 150 ezer gyorstesztet.


A közegészségügyi igazgatóság vezetője e téma kapcsán a nyálteszt helyes elvégzésének fontosságára, illetve a rendszeres ellenőrzésben részt vevők (diákok, szülők, tanárok, iskolai asszisztensek) felelősségére hívta fel a figyelmet. Ami pedig a mobil oltócsapatok munkáját illeti, az elmúlt időszakban az alábbi területi-közigazgatási egységekben nyílt lehetőség az oltakozásra: Szatmárudvari (96 oltakozó), Szaniszló (96), Mezőpetri (102), Mikola (53), Érendréd (95), Batarcs (49), Nagytarna (18).


Végül, de nem utolsósorban Altfatter Tamás gratulációját fejezte ki azoknak az orvosoknak is, akiket Klaus Iohannis államfő Románia nemzeti ünnepe alkalmából kitüntetett. Szatmár megyéből dr. Török Brandusan Mihaela Daniela, a fertőző betegségek osztályának vezetője, valamint dr. Casandra Prislopan, ugyanezen az osztályon dolgozó szakorvos részesült kitüntetésben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: